Valpar

Kullarna uppfyller Svenska Kennelklubbens och Flatcoated Retrieverklubbens rekommendationer för hälsokrav.

Diplomerad i Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning.

 
Vid intresse kontakta
 
Ann-Sofi Grönberg 0303-220343, 0705-798368
rolandgronberg@bredband2.com
eller
Helen Grönberg 0708-682114
heleng_pettersson@hotmail.com
 
Inga valpar för närvarande

Vi vill gärna ha valpköpare som har planerat ett tag, så kontakta oss om du är intresserad av en valp eller av rasen i allmänhet.

Flatcoated retrievern är en jakthund som används i huvudsak till apportering av skjutet vilt. Utpräglat gott luktsinne och en medfödd stark vattenpassion som gör att den med glädje går i och arbetar i vatten. Den TYCKER OM att arbeta tillsammans med sin förare. Flatcoated retrievern är även mycket lämplig i sökarbete och viltspår. Det robusta temperamentet medför stor tålighet även i stressade situationer bland människor. Den är vänlig, foglig, vilket gör den till en behaglig arbetskamrat men också till en uppskattad familjemedlem, som gärna vill vara med i familjelivet. Har gott självförtroende och ett förtroendegivande och vänligt temperament. En glad, öppen och lyhörd hund med uppmärksamt och nyfiket beteende och en utpräglad vilja att vara föraren till lags.

I utställningsringen ska en flatcoated retriever gå och stå på ett glatt och naturligt sätt. 

Den lämpar sig väl till dig som vill ha en trogen arbetskamrat eller träna och tävla i jakt, apportering, lydnad, viltspår och/eller agility och utställning. Alltid viftande svans och arbetar tyst och med stor uthållighet i högt tempo.

 

När du köper en valp från OneBright

får du en valp som har fått det bästa från

början. Vi vill bara föda upp valpar om

vi kan vara hemma med dem hela tiden.

 

Vid tre veckors ålder börjar vi med individuell träning för varje enskild valp, gosar med dem för att de ska präglas på människor och bli vana att hanteras. Vi tränar dem att gå på olika underlag, vara i olika miljöer. När det är dags att äta ur egen skål, visslar vi två signaler på dem i visselpipa, för att lägga grunderna för inkallning. När det är gott väder är vi utomhus en liten stund varje dag, tränar rumsrenhet och följsamhet i koppel.

Vår ambition är att para ihop rätt valp till varje köpare, därför lägger vi mycket tid för att lära känna varje valp.

 Du är välkommen att hälsa på när valparna är ca 5 veckor. Innan dess behöver både tiken och valparna lugn och ro för att bli harmoniska o trygga.

I valpköpet ingår följande. 

Veterinärbesiktning

Treårig dolda fel försäkring

Valparna är vaccinerade och avmaskade

ID-märkta och registrerade i Svenska kennelklubben

Filt eller fällbit med mamma lukt

Rekommendationer och råd från oss

Matpåse för första tiden

 Valpträffar och fortsatt kontakt, det är bara att ringa eller maila oss. Vi vill gärna stötta alla valpköpare genom att förmedla kurser, information om träning, utställning och olika tävlingsformer när det är dags.                      

Vårt mål är att föda upp valpar som har de grundegenskaper i jakt som en välbyggd jakthund behöver, och med en exteriör som utan problem kan konkurrera med framgång även i utställningsringen. Vi vill överlämna en valp som Du, genom att skapa trygghet, tillit och gemenskap för, kan utveckla och träna till att bli din egen ”dual purpose” retriever.

” Lycklig är den ”flatcoated” som jobbar”