Om Oss

 

Vi som har Kennel One Bright bor på

landet i Harestad strax utanför Kungälv.

 

Jag heter Helen Grönberg. Mitt hundintresse startade nog redan på gosedjursnivå...Från tidig ålder var jag så gott som en daglig gäst på Minnows kennel i Kärra. Där fanns Charlotte och hennes labradorer, på kenneln fick jag lära mig om retrievers, hur de arbetar, deras historia och vikten av hundar med både bra in och utsida. Med tiden fick vi kenneltjejer ökat förtroende och fick hjälpa till med både valpning, träning och utställning. Jag fick möjligheten att flera gånger själv åka iväg och ställa ut vackra Minnows Nelly, det är med henne jag fick smak på att springa i ringen och vinna rosetter. När jag var tretton  hade jag lyckats övertala familjen tillräcklig för att ta en tik på foder. Minnows Krinolin blev min följeslagare genom tonåren. Nyfikenheten gjorde att jag hjälpte till på fler kennlar för att lära känna nya raser och efter en sväng på bullterrierkennel hamnade jag som kennelhjälp på kennel Ringmaster, en goldenkennel, med ett starkt dual-purpose tänk. I samband med Golden Retrievrarnas jaktträningar upptäckte jag flattarna, vackra svarta hundar med härlig energi..  intrycket bestod och på hundutställningarna var jag bara tvungen att kolla in flatringen varje gång jag hade chansen.

En blandraskille vid namn Nalle blev av en händelse min nästa hund och när han och Disa var borta letades flat, vi kunde tyvärr inte ha någon valp då barnen var små men åkte och tittade på en omplacering vid namn Kim, hunden visade sig vara oregistrerad och utan stamtavla, men då var det redan för sent, man blir fort kär i sådana här hundar. När jag skulle skaffa en tik och hade läst på om rasen blev det till kennel Inkwells jag vände mig. Susanna hade bestämt sig för att spara en liten tik med bibehållen avelsrätt ur en lovande kombination, det blev min underbara Wilma, Inkwells Lady Galadriel. Wilma har däremot lärt mig och de kommande hundarna massor. Hon var ledaren och tryggheten både för Castor, Trixa och Trolla när de var små. Hennes naturlighet i apportering var oslagbar men med matte på jaktprov ville det sig inte. När pappas trevliga tik Malla, (Almanza Nimblewitted) fick valpar sparade vi en hane hos min bror, det blev en kvar också.. en väldigt speciell kille som hade visat framfötterna från första dagen. Jag tyckte inte att han var lika fin som Melvin (OneBright Murzim Star) men med facit i hand är jag väldigt nöjd med min Castor (OneBright Castor Star). Castor är snäll mot alla, samarbetsvillig och lätt att kommunicera med. Trixa, en  liten sheltie blev nästa valp i familjen och när Mirre (Almanza Quest for Fame) fick sin första kull sparade jag en tik, den där lilla som alltid tog spontan kontakt och ville samarbeta så mycket blev min Trolla( OneBright Burning Beauty) Trollas mamma är en intensiv tik och med vetskapen om det tränade vi massor av passivitet med Trolla från början. Kanske beror det på det, kanske hade det gått lika bra ändå men Trolla har i alla fall helt klart den rätta balansen, hon har massor av motor ute, men inne märks hon knappt, alltid tyst. Trolla fick senare flytta hem till mamma och pappa. Lägenhetsboende under en tid passade inte med fyra hundar och hon har ett rikt liv hos dem..

Det finns ingen begränsning i hur mycket man kan lära sig med den här rasen. Jag har gått Jakt- , viltspår-, lydnads-, trim-, massage- och handlingskurser , SKKs uppfödarutbildning, deltagit i avelskonferenser och varit aktiv i flatklubben , rasen har så mycket att erbjuda och det är fantastiskt med alla erfarna uppfödare, domare och hundtränare som givmilt delar med sig av erfarenheter och kunskaper ! Min egen vision om uppfödningen är att bedriva den i så liten skala att vi kan följa upp alla valparna, ta hand om våra nya rasentusiaster och utvärdera de kombinationer vi gör.  Målet är sunda hundar, vackra både på in och utsidan!

 

 

Jag heter Roland Grönberg, har arbetat på Svensk Bilprovning under många år. Bor tillsammans med min fru Ann-Sofi Grönberg och våra 3st Flatcoated retrievrar Mirre, Trolla och Alice

Jag har tillsammans med vår dotter, Helen Grönberg Kennel OneBright, vår son Robert Grönberg  är webbmaster i kenneln.

Vi bor i ett hus i Sandvik, Harestad i Kungälvs kommun där har vi tillgång till bra träningsmarker, skog, ängar och havet alldeles intill. Har jägarexamen och ställer emellanåt upp som skytt o funktionär på jaktprov. Har gått en del kurser i jaktapportering, jaktlydnad, viltspår o brukslydnad. Tycker om att träna o tävla mina hundar och har meriterat dem med priser i jakt, WT, viltspår och lydnad. Åker ofta med och hjälper till på utställningar också.

IMG_0180.jpgIMG_0754.jpgLigg under gång trolla.JPGIMG_0171.JPGAlice jakt 2.jpgIMG_8401.JPGIMG_9172.JPGimg_0032.jpgAlice o duvan.jpg

 

 

Jag heter Ann-Sofi Grönberg och gift med Roland Grönberg.       Jag har arbetat inom förskoleverksamheten i Göteborgs och Kungälvs kommun . 

Min erfarenheten och pedagogiska utbildningen har jag god användning för i vår uppfödning och förstår vikten av trygghet, kärlek, stimulans i utvecklingen och positiv inlärning även när det gäller våra valpar.

När vi skaffade vår första och andra flat som som kom från Kennel Almanza, Malla o Mirre, som jag tränat och tävlat mycket med, startade  intresset för uppfödning och tillsammans med Helen gick jag Svenska kennelklubbens uppfödarutbildningen.

Jag tycker att både exteriör och jaktliga egenskaper är viktiga och deltar gärna på både utställningar och, jaktprov, viltspår och lydnad

I samband med att vi tränat och tävlade våra hundar har jag också hunnit med att gå en del jaktkurser, viltspårskurs, lydnadskurs, hundmassage och trim o handlerkurs. Det jag har lärt mig och de erfarenheter jag har delar jag gärna  med mig av till våra valpköpare.

Matte o Alice.jpg 252142_2289398720884_2876557_n.jpg 69671_10200766199383780_1434051148_n.jpg426779_360617040675403_1633597500_n.jpgMirre 2013.jpg  409076_3223843481419_601601664_n.jpg  287394_2300259112387_497580_o.jpg  stranden.jpg

 

.

Jag heter Robert Grönberg, arbetar på Federal mogul. Bor med min familj, fru Helene o dottern Sofia i Hisings Kärra, Göteborg. Vår äldsta dotter är utflugen och har nu flyttat till egen lägenhet. I familjen finns 2 flatcoated retrievrar Melvin o Tyra och en sheltie som heter Cindy. Melvin är efter kennelns första kull, en hane som jag använde i praktisk jakt och var mycket lovande, han drabbades tyvärr av en fästingburen sjukdom som har gjort att han inte kontrollerar benen som han vill utan de går gärna i kors. Han är ändå glad och familjens lille clown. Tyra efter den 3:dje kullen, som blev Sofias egen lilla pärla..

Jag sköter hemsidan och ser till att uppdatera den emellanåt. Tycker om naturen och att komma ut på havet och  i skog o mark. Mitt stora intresse är fiske men när tiden räcker till tränar och tävlar Sofia och jag med våra hundar. Jag hjälper gärna till med träning till våra valpköpare när vi träffas bl.a på kennelträffar.

ssrkinoff%20171klar.jpgIMG_6325.JPGIMG_6942.JPG1483783_10151773226166734_1330394257_o.jpg301033_10150312382874580_1599067021_n.jpg